Друк
PDF

Церква ЄХБ м. Турка

Майбутній Дім молитви в смт. БориняВід початку, від перших поселень на території Турківського району ( Турка місту близько 600 років), не проповідувалося Слово Боже, промінь Світла засяяв в кінці 20-го століття. При тому, що сьогодні в районі налічується 10 конфесій в яких християнське богослужіння часто переплітається з язичницькими традиціями. А окремі села погрузли в ідолопоклонство і окультизм. Крім того тут дуже активно поширюється і росте діяльність деструктивного культу «Свідків-Русселістів». І ось у таких умовах народилася, з ласки Господньої, Його Церква.
Майбутній Дім молитви в смт. БориняГосподь почав Свою працю з серця одного чоловіка, який надалі став пресвітером, це було на початку 90-х років минулого століття. Своєї Євангелії не мав, доводилось позичати, а згодом і переписати. До речі, його більше 15-ти років «вчили» «Свідки-Руселісти», але Господь утримав його в Своїй руці і врятував його і всю його родину від духовного блукання. І ось в 1990 році брат Семен Карплюк, 1934 року народження, разом з дружиною, дочкою та зятем прийняли Святе водне хрищення по вірі. Сьогодні його сім’я, а це п’ять онуків і двоє правнуків, поповнили церкву.
На сьогоднішній день у церкві налічується 60 членів. Велика частина їх проживає в райцентрі, м. Турка - близько 45 членів, ще кілька сестер в с. Явора , Мельничне, Комарники, Дністрик Дубовий, Лімна і Лосинець, Завадівка і Боберка.
Близько 20 членів церкви в с. Розлуч. З 2010 року в с. Розлуч є зареєстрована громада ЄХБ. Пресвітером рукопокладено Романа Когут.
Служіння в м.Турка проводяться в середу, п'ятницю та неділю у Домі молитви. Цю будівлю, приміщення колишньої ветбаклабораторіі, місцева влада передала в напівзруйнованому вигляді в 1991 році. Віруючі, з Божою допомогою, переобладнали в хороший Дім молитви.
Останнім часом Бог дуже благословив церкву, яка з палаючими серцями, почала нове служіння. Відкрилися двері для проповіді, знайдено порозуміння з місцевою владою для здійснення християнського проекту - «Чистий погляд». Віруючі змогли побувати в багатьох навчальних закладах, де слово про Христа почули сотні молодих людей разом з викладачами. Зав'язуються хороші відносини з молоддю, коли ми їй розповідаємо правду про такі страшні явища як СНІД, наркоманія, дитячий алкоголізм, аборти і, найголовніше, про гріх та реальність спасіння.
На зібрані пожертви церква купила технічне оснащення для демонстрації фільмів зі свідченнями та інші матеріали, які мало кого залишають байдужими.
Окремо треба сказати про церковний хор. Коли він прославляє Бога, душа без перебільшення піднімається вгору, особливо коли співають сестри, таким славним талантом наділені від Бога. Є велике бажання і молитви віруючих в Турківській церкві про те, щоб Бог благословив їх донести Істину всім жителям району, а також провести духовно-просвітницькі заходи та Євангелізації у всіх населених пунктах.
У 2011році розпочато будівництво Дому молитви в смт. Бориня. Там, під час праці в лікарні цього населеного пункту, за період 2004-2010 року, лікар-благовісник Микола Яцкуляк читав і проповідував Євангеліє хворим, медичному персоналу і Бог дарував покаяння першим членам церкви ЄХБ в смт. Бориня.
Господь відкрив двері благодаті, і віруючі цей останній час використовують на Славу ЙОМУ.

Церква ЄХБ м. Турка

Адреса:
82500, м.Турка,
вул. С. Стрільців 38

Кількість членів: 64
Пастор:

Карплюк Семен Михайлович