Skip to main content

Посвячення Дому Молитви в с. Замок

10 листопада 2019 року відбулось посвячення Дому Молитви церкви ЄХБ с. Замок Жовківського району Львівської обл. Але насамперед трішки історії. В 20х роках минулого століття в Рава – Руському повіті почався євангельський рух і частина жителів с. Погарисько та с. Луцики почали їздити в м. Рава – Руська, де познайомились з тими хто вивчав і проповідував Слово Боже. Через ці контакти в 1931 році в с. Погарисько зародилась баптиська церква і перші зібрання проходили в домі брата Думича.
Люди навернулись до Господа і в 1937 р. відбулось перше хрещення. Відтоді і до цього часу брати та сестри регулярно збираються для прославлення Бога, молитов, читання Біблії, але церква не мала свого приміщення. Богослужіння проходили почергово в різних місцях в с. Луцики та с. Замок.
Декілька років тому, по милості Божій, завдяки пожертвуванням віруючих з різних місць було викуплено приміщення магазину. Це було чудо від Бога, що за такий короткий термін віруючі змогли провести реконструкцію приміщення.
В цей недільний день 10 листопада 2019 року , більш ніж 200 людей прийшло на посвячення Дому Молитви, брати та сестри з різних церков, сусіди, представники влади , пресвітери церков.
Проповідь до молитви виголосив регіональний пресвітер брат Колінковський С., який закликав церкву до вдячності Богу, далі ми почули історію церкви, яку прочитав пресвітер місцевої церкви брат Гайдучок І. Для чого існує церква, яка її основа (фундамент) говорив в проповіді старший пресвітер церков ЄХБ Львівської обл. брат Боднар О.
Потім за участю всіх присутніх пресвітерів церков була звершена молитва посвячення Богу Дому Молитви. Під час богослужіння до присутніх з словами подяки Богу, заохочення до служіння звертались пресвітера Домашовець М., Пелек В., Гайдучок В., Нестор Б., Луцик І., Матвіїв Т., Савка Я., Довганик М.. Звучали чудові пісні у виконанні молодіжного хору з церкви м. Червоноград.
Що таке Божа віра, яка її мета, про це ділився в заключній проповіді виконавчий секретар Львівського ООЦ ЄХБ брат Романюк О..
На протязі цього часу ми чули привітання голови Магерівської селищної ради Домініка П.А., спів тріо, дуету, вірші. Все служіння вів брат Савка Я. перший заступник ст. пресвітера церков ЄХБ Львівської обл..
Хочемо сказати: «Слава Богу!» за всі Його милості, які Він проявляв до місцевої церкви і всіх нас.