Skip to main content

Рукопокладення на пасторське служіння в с. Миляво

17 листопада 2019 року в церкві с. Миляво відбулось урочисте богослужіння, на якому відбулось урочисте посвячення бр. Хруща Володимира Ігоровича на пресвітерське служіння.
Розпочав і вів служіння заступник по регіону бр. Колінковський С.М.
Протягом всього богослужіння брати і сестри місцевої церкви, гості, всі присутні насолоджувались чудовим співом та грою на музичних інструментах в виконанні струнного оркестру церкви села Волиця.
Наставлення для пресвітера дав ст.пресвітер церков ЄХБ Львівської області бр.Боднар О.Н. Разом з ним рукоположення звершили брати Савка Я.В. та Матвіїв Т.Г.
Молитву за сім’ю бр. Хруща В.І звершив бр. Колінковський С.М.
Брат Швець Григорій, пресвітер церкви с. Волиця та брат Матвіїв Теодор, який раніше звершував служіння в цій церкві привітали бр. Хруща Володимира і сказали добрі побажання.
Прощати один одному, як і Христос простив нас - про це говорив до пресвітера і членів церкви в заключній проповіді перший заступник ст. пресвітера бр. Савка Ярослав .
Після закінчення богослужіння всі присутні мали час для хорошого спілкування та обіду.

Посвячення Дому Молитви в с. Замок

10 листопада 2019 року відбулось посвячення Дому Молитви церкви ЄХБ с. Замок Жовківського району Львівської обл. Але насамперед трішки історії. В 20х роках минулого століття в Рава – Руському повіті почався євангельський рух і частина жителів с. Погарисько та с. Луцики почали їздити в м. Рава – Руська, де познайомились з тими хто вивчав і проповідував Слово Боже. Через ці контакти в 1931 році в с. Погарисько зародилась баптиська церква і перші зібрання проходили в домі брата Думича.
Люди навернулись до Господа і в 1937 р. відбулось перше хрещення. Відтоді і до цього часу брати та сестри регулярно збираються для прославлення Бога, молитов, читання Біблії, але церква не мала свого приміщення. Богослужіння проходили почергово в різних місцях в с. Луцики та с. Замок.
Декілька років тому, по милості Божій, завдяки пожертвуванням віруючих з різних місць було викуплено приміщення магазину. Це було чудо від Бога, що за такий короткий термін віруючі змогли провести реконструкцію приміщення.
В цей недільний день 10 листопада 2019 року , більш ніж 200 людей прийшло на посвячення Дому Молитви, брати та сестри з різних церков, сусіди, представники влади , пресвітери церков.
Проповідь до молитви виголосив регіональний пресвітер брат Колінковський С., який закликав церкву до вдячності Богу, далі ми почули історію церкви, яку прочитав пресвітер місцевої церкви брат Гайдучок І. Для чого існує церква, яка її основа (фундамент) говорив в проповіді старший пресвітер церков ЄХБ Львівської обл. брат Боднар О.
Потім за участю всіх присутніх пресвітерів церков була звершена молитва посвячення Богу Дому Молитви. Під час богослужіння до присутніх з словами подяки Богу, заохочення до служіння звертались пресвітера Домашовець М., Пелек В., Гайдучок В., Нестор Б., Луцик І., Матвіїв Т., Савка Я., Довганик М.. Звучали чудові пісні у виконанні молодіжного хору з церкви м. Червоноград.
Що таке Божа віра, яка її мета, про це ділився в заключній проповіді виконавчий секретар Львівського ООЦ ЄХБ брат Романюк О..
На протязі цього часу ми чули привітання голови Магерівської селищної ради Домініка П.А., спів тріо, дуету, вірші. Все служіння вів брат Савка Я. перший заступник ст. пресвітера церков ЄХБ Львівської обл..
Хочемо сказати: «Слава Богу!» за всі Його милості, які Він проявляв до місцевої церкви і всіх нас.

Подячне свято в Дрогобицькій церкві

Церква християн-баптистів Дрогобича не забуває всіх милостей Божих! Осінь, пора, яка так багато промовляє до людини через свої знаки... 13 жовтня цього року Дрогобицька баптистська церква мала святкове подячне служіння нашому Творцеві.Фактично, приєдналась до тих численних подяк Господу які звершувались і ще звершуються церквами нашого Союзу баптистів України. Бо ми пам’ятаємо, не забуваємо Кому ми завдячуємо за на ше життя, дихання і існування – нашому Богові і Спасителеві Ісусу Христу.
І тому церква Дрогобича мала за що благословляти і складати подяку Господу.
Вдячні діти Божі від старого до малого, від служителя і рядового члена церкви були вдячні Богові за Його благословіння, теперішні, в минулому і майбутні.
Того ранкового служіння основну проповідь виголосив пресвітер Першої Бориславської церкви Цюпко В.І. Де нагадав нам через слово апостола Павла до Ефесян, якими благословіннями Божими ми вже тут на землі володіємо через заслуги Його Сина, як завдаток, і які ще більші благословіння в небесах нас очікують! Тож будемо пам’ятати і вдячними будьмо Богові за все це!

Тexas country boys у Львові

27 вересня у Львівському Державному Палаці Естетичного виховання відбувся євангелізаційний концерт музичної групи "Тexas country boys" під егідою відомого благовісника Майкла Готта. Це був прекрасний час радісного християнства та проголошення Доброї Новини жителям міста. Музиканти своїми піснями несли важливі істини про любов: до своєї батьківщини, до праці, до своєї сім`ї, до церкви та найважливіше - Ісуса Христа, який є Спасителем світу. Майкл Готт дуже просто та зрозуміло розповів присутнім про надію для життя людини, яка є в Христі та благословення жити з Ним.
Подяка Богові за таких посвячених людей, які служать українському народу.

Пасторська конференція "Ті, що змінюють міста"

7 вересня 2019 пастори церков Львівської області мали можливість взяти участь в семінарі Алана Плата, пастора з ПАР, автора книги "Ті, хто змінюють міста". Пастор Алан підготував особливий матеріал для них, який допоможе їх церквам краще функціонувати та впливати на місто. Так важливо об'єднуватись для зростання разом, маючи можливість обговорити свої ідеї та підтримати один одного.
"Уявіть що ваше місто — це особа. Вона має соціальні потреби, вона має духовні потреби, вона має матеріальні потреби, Ця особа зламана, щось не працює в її житті. Вона потребує надії.
Що ми можемо дати місту, щоб вони почало дихати та жити з великою радістю? Варто об'єднуватись, бо місто це велика структура і потребує допомоги у різних аспектах. Що ми можемо робити, працюючи разом, для того, щоб допомогти комплексно? Адже, безумовно, ми можемо привносити хороші зміни."
Конференція не залишили байдужими серця пасторів, а це означає, що вони відкриті до великих справ для Господа.

Послужи пастору

В Україні в середовищі євангельських християн-баптистів набирає популярності ініціатива – послужи пастору. Ініціатори кажуть що це не проект, це ініціатива, рух і велика мрія створити добру біблійну традицію.
13 жовтня цього року та кожна друга неділя жовтня усіх наступних років планується зробити Днем пастора в Україні. Мета заснування такого відзначення – розвинути церковну культуру особливого, постійного та практичного служіння пастору.
Ініціатори кажуть що вони вже мають 50 цікавих та корисних ідей для вас та вашої церковної команди. Вони вміщені в один буклет, що можна поширити у своїй церкві та використовувати самостійно.
Щоб бути в курсі останніх оновлень, доступних ресурсів та ідей, як краще послужити своєму пастору, а також отримати буклет “50 ідей” достатньо підписатися на сторінку в Інстаграмі @posluzhy_pastoru чи слідкувати у Фейсбуці (Послужи пастору).

Місія можлива

Місце проведення - Львів, церква Нове Життя, вул. Залізнична

"Місія можлива" - місіонерська конференція яку проводить церква Нове Життя м.Львів вул. Залізнична